MFA Startup Tool

December 01, 2016 59402 keer bekeken

BDB heeft in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en in samenwerking met Kenniscentrum Sport, Vereniging Sport en Gemeenten, QDelft en Arcadis de MFA Startup Tool ontwikkeld.

Voor deze Tool heeft BDB de hiervoor benodigde data op het gebied van bouwkosten, investeringskosten en exploitatiekosten geleverd.

Een multifunctionele accommodatie (MFA) kent meerdere functies en meerdere gebruikers. Gebruikers stellen functionele eisen aan het gebouw of een specifieke ruimte. Ook hebben ze wensen ten aanzien van de gebruikstijden. De eigenaar van het gebouw hanteert kaders, bijvoorbeeld op het gebied van financiën, locatie of gewenst gebruik. De MFA Startup Tool helpt alle betrokken (sport)organisaties om hun wensen eenvoudig kenbaar te maken. Ook de doorwerking van wensen in de kosten worden direct zichtbaar. De projectleider heeft al vroeg in het proces zicht op de wensen van alle betrokkenen en kan strijdige wensen bespreken. Hierdoor wordt het draagvlak voor de te ontwikkelen accommodatie verhoogd en worden discussies en teleurstelling later in het proces voorkomen.

Gaat u aan de slag met de ontwikkeling van een MFA of een IKC en wilt u gebruik maken van de MFA Startup Tool, klik hier.

Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met BDB.

BDB Bouw(kosten)data, persoonlijk, compleet en op maat!
+31 (0) 88  426 16 00
info@bdb.nl

Cookie settings