RVO > Overzichtelijk platform voor kostenkentallen van energiebesparende maatregelen

May 26, 2022 952 keer bekeken

Op 10 mei 2022 heeft Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het overzichtelijke platform voor kostenkentallen van energiebesparende maatregelen gelanceerd. Daarop kunnen gebruikers op een snelle en overzichtelijke manier kostenkentallen opzoeken.

De kostenkentallen geven een indicatie van de investeringskosten voor het nemen van energiebesparende maatregelen voor bestaande woningbouw en bestaande utiliteitsbouw. Deze kentallen zijn belangrijk in besluitvormingsprocessen voor het verduurzamen van woningen en gebouwen. De kostenkentallen zijn vanaf 2009 door Arcadis en RVO (door)ontwikkeld. RVO gebruiken deze kentallen in verschillende studies, analyses, beschouwingen en instrumenten. Ook gebruikt het merendeel van de marktpartijen deze kentallen intensief.

De prijzen op dit platform krijgen maandelijks een update en sluiten hierdoor aan op de actualiteit. Het actualiseren vindt op een duurzame wijze plaats op zowel structureel als conjunctureel kostenniveau. BDB voorziet RVO en Arcadis hierbij van deze maandelijkse updates.

Hier kunt u het platform voor kostenkentallen van energiebesparende maatregelen openen:

Mocht u vragen hebben over het vormgeven, beheren en onderhouden en actualiseren van bouw(kosten)data, neemt u gerust contact met ons op. 

BDB Bouw(kosten)data, persoonlijk, compleet en op maat!
+31 (0) 88  426 16 00
info@bdb.nl

Cookie settings